Greselile Bisericii Ortodoxe Si Catolice

Update : Citeste si cum gandesc oamenii care se inchina la moaste!
Daca privim in urma la activitatea Bisericii Ortodoxe si la cea a Bisericii Catolice, ne dam seama de multe greseli. Nu vorbesc de Inchizitie care a fost o greseala uriasa, nici de distrugerea, in America de Sud, a unor relicve capitale, o alta greseala! Ma gandesc la greselile Bisericii Ortodoxe si Catolice, din perspectiva Teoriei Tranzactionale. Nu expun teoria, care este oricum veche de cateva decenii, spun doar ca Biserica a facut greseala, inca de la inceput, sa stabileasca o relatie de joc psihologic intre ea si omul de rand. Acest joc psihologic a fost ceva de genul : Eu, Biserica, sunt OK, tu nu esti OK. Tu trebuie sa faci asa ca sa fii ok! Cand Carl Gustav Jung spunea prin anii '30 ca, de fapt, crestinismul nu a eliberat omul pentru ca s-a bazat doar pe forma si nicidecum pe continut, a fost lasat uitarii. Jung spunea ca, de fapt, crestinismul nu a atins sufletul omului cu modelele sale. Un adevar din ce in ce mai evident in zilele noastre dar care a fost si mai evident in anii '30 cand Hitler a ajuns la putere intr-o tara crestina si a urmat o nebunie mondiala.
Revenind la greselile bisericii ortodoxe si ale celei catolice, din punctul de vedere al teoriei tranzactionale, ambele au facut o greseala de neiertat si care la un un moment dat, le va costa. Nu au invatat oamenii sa gandeasca liber si sa fie liberi. Si ca sa vezi ce a iesit din asta!
Cele doua biserici s-au gandit sa actioneze pe FACEBOOK, asa cum poti citi AICI!
In vremurile noastre, dovada faptului ca bisericile n-au reusit mai nimic...oamenii au inceput sa gandeasca si sa se comporte liberi....



Lasand bisericile in plata Domnului, vezi mai bine unde merita sa mergi de Revelion 2012!
Trimite acest blog unui prieten. Altfel patriarhul Daniel iti sparge teava la baie cand nu esti acasa!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce Faci Cand Te Deranjeaza Copilul Vecinilor Si Vecinii

Vecini nesimtiti la bloc? Cum scapi de ei!

5 Pui De Ciobanesc Carpatin Trebuie Sa Isi Gaseasca Stapani I Poze