Pula este moneda statului Botswana!

Ca sa nu se mai simta chiar asa Fute-Vant(nicio legatura cu mogulul), deci ca sa nu se mai simta chiar asa Fute-Vant, tanarul Cambe se hotaraste intr-o frumoasa zi de Mai sa depuna niste bani la o banca intr-un depozit. Sa fie acolo, ca nu se stie. Deschide cont, semneaza hartii, marca banul, intr-un cuvant in plm, iese multumit din banca - CEB - adica Credit Europe Bank. Dupa exact un an, nostalgic dupa vremurile cand era Fute-Vant(nicio legatura cu mogulul), tanarul Cambe lichideaza depozitul. Castiga 500 din dobanda. 250 se intorc la banca, sub forma de comision de administrare si alte cheltuieli cu puii pe care ii facusera banii mei si care pui aveau nevoie de mancare, apa, pempersi, plm, un pui costa. Profitul tanarului Cambe - 250. Multumitor, se gandeste dar nu foarte, asa ca cere si inchiderea contului. Semneaza cererea, primeste hartiutza cu care se duce la casierie, plateste comisionul, isi ia banii depusi plus 250 si pleaca fara sa ceara si o copie dupa cererea de inchidere a contului. Trec 6 luni, tanarul Cambe primeste scrisoare ca trebuie sa vina la CEB sa isi actualizeze datele si sa discute noile conditii ale contractului. Pai, zice tanarul Cambe in sinea lui, ce plm de contract ca eu am inchis contul. Pula, care este moneda statului Botswana, contul nu era inchis.

Mai mult tanarul Cambe e dator bancii 180, comision de administrare a contului. Se duce, completeaza cererea, plateste, ia chitanta si se gandeste ca daca pleaca asha, la anul, mai plateste o data. Asa ca tanarul Cambe, a carui incredere in oameni a fost complet si iremediabil zdruncinata, cere copie stampilata dupa cererea de inchidere a contului. O primeste si pleaca bagandu-si zeci de p...i in ei de hotzi. Concluzia 1 - banii pe care i-a tinut la banca tanarul Cambe au facut pui care erau sa-l oblige sa scoata mai multi bani din buzunar decat a castigat.
Concluzia 2 - tanarul Cambe roaga banca sa nu inchida contul si sa il mai cheme si anul viitor. Tanarul Cambe vrea sa mearga la tribunal, chiar daca are sanse sa se pishe contra vantului, ca tot vorbeam de vant(nicio legatura cu mogulul).

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Ce Faci Cand Te Deranjeaza Copilul Vecinilor Si Vecinii

Vecini nesimtiti la bloc? Cum scapi de ei!

5 Pui De Ciobanesc Carpatin Trebuie Sa Isi Gaseasca Stapani I Poze