Catedrala St. Paul - Londra!

Cum mergi cu autobuzul 11 de la Westminster(autobuz care vine din 4 in 4 minute) ajungi la un moment sa vezi pe geamul double-deck-ului o cupola uriasa, chiar deasupra ta. Cladirile sunt foarte inalte in Londra si obiectivele iti apar de unde nu te astepti chiar in fatza. Si ramai ca orice roman, trait 50 de ani sub comunism, prost! La Saint Paul, intrarea e 15 lire. In banii astia ai voie sa vezi criptele, sa mananci si sa bei in restaurantul St. Paul(alti bani, evident) sau sa iti iei suveniruri. Dupa ce vezi criptele, cauzi drumul spre galerii. Galeriile sunt terasele care inconjoara pe dinafara cupola uriasa a catedralei.


In drum spre galerii, inevitabil ajungi la punctul de unde se vede centrul catedralei. De sus. Ajungi aici dupa ce treci de 257 de trepte in spirala si urci pana te dor picioarele inclusiv pe trepte de fier ca la epava noastra de la Costinesti. Dar de acolo de sus, potzi face poze printr-un gemuletz foarte mic. Atentie, acolo jos se vad oameni.

Tot in aceste galerii-terase, undeva foarte sus, potzi sa vorbesti in soapta si te aude cel care e la peste 30 de metri, de cealalta parte a cupolei. E un zumzait continuu si cu efect de picatura chinezeasca.
In fine, de pe galeriile situate pe St. Paul's Cathedral se vede Londra. Se vede si Tamisa, se vede si o parte a catedralei.





Pentru Westminster Cathedral si Westminster Abbey, unde au ingramadit totzi regii morti ai Angliei, mergi aici !

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce Faci Cand Te Deranjeaza Copilul Vecinilor Si Vecinii

Vecini nesimtiti la bloc? Cum scapi de ei!

5 Pui De Ciobanesc Carpatin Trebuie Sa Isi Gaseasca Stapani I Poze