Culturalizati Politica

Politica si cultura, politizarea culturii, culturalizarea politicii, iata cateva lucruri pe care atat politicienii cat si oamenii de cultura le dezbat aprins de cateva zile. Este vorba despre Institutul Cultural Roman, trecerea lui de la presedintie la Senat ( mai exact in subordinea urmatorilor : Dan Voiculescu, Vasile Blaga, Radu Berceanu si Sergiu Nicolaescu) si mazilirea lui Horia Roman Patapievici. In timp ce oamenii de cultura se agitau si pregateau petitii si manifestatii impotriva ordonantei Guvernului pe aceasta tema, premierul Victor Ponta a mers in Polonia sa vada partida de fotbal de la Euro, Polonia - Cehia, iar presedintele s-a dus la Neptun. Veti spune ca intre un meci de fotbal si un pahar cu bere rece, ati alege, cu siguranta, Critica ratiunii pure sau Bazele metafizicii moravurilor. Si premierul si presedintele v-ar da dreptate, iar dovada sta in schimbul de sms-uri dintre cei doi.
V. Ponta : d-le presedinte, sunt in tribuna la Polonia - Cehia cu premierul polonez si cu Daciana si rasfoiesc "Spectrele lui Marx" de Jacques Derrida. Extraordinara. V-o recomand.
T. Basescu : d-le premier, transmiteti salutarile mele sotiei d-voastra si d-lui Tusk. Eu sunt la malul marii si ascult in surdina "Requiem"-ul lui Mozart. Extraordinar. Stiti partea aceea cu Dies irae. V-o recomand.
V. Ponta : Va multumim, d-le presedinte. Chiar acum fac un conspect si vi-l trimit. Din Derrida. Eu, de fapt, si ascult in casti "Oda bucuriei".
T. Basescu : Intotdeauna mi-a placut "Oda bucuriei". Felicitari pentru alegerea facuta. Ramaneti si pentru urmatoarele meciuri?
V. Ponta : Nu, d-le presedinte. Si eu va felicit pentru alegerea facuta. Sprit de vara sau ceva cu gheata?

foto : napocanews.ro.
Dialogul dintre cei doi demonstreaza, daca mai era nevoie, interesul imens de care se bucura cultura in randul politicienilor romani. Aproximativ in acelasi timp, surse neoficiale au anuntat ca Dan Voiculescu citea "Fenomenologia spiritului", Vasile Blaga lua notite din "Aventurile diferentei", Radu Berceanu se minuna de Fulcanelli, iar Sergiu Nicolaescu monta o nunta.
Trimite acest blog unui prieten. Altfel ti se sparge teava la baie cand te ocupi de cultura!
Vezi si ce isi doreste cetateanul dupa alegerile din 2012.

Comentarii

  1. Eu personal ii deplang. Ei nici nu stiu cat de saraci sunt in realitate...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ei si colac peste pupaza, Ponta mai este acuzat, pe bune, de plagiat. O sa aiba un mandat la fel de scurt ca al lui Razvan Ungureanu daca nu chiar mai scurt.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu as zice sa-si dea mana si sa nu se duca niciunul la CE ca oricum nu ne baga nimeni in seama .Plagiatul lui Ponta e mic copil pe langa cele 37 de cargouri vandute de B.CRED CA B. PLEACA INAINTEA LUI P.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Ce Faci Cand Te Deranjeaza Copilul Vecinilor Si Vecinii

Vecini nesimtiti la bloc? Cum scapi de ei!

5 Pui De Ciobanesc Carpatin Trebuie Sa Isi Gaseasca Stapani I Poze