Ministrul Culturii Cumanii Si Pinguinii

Oribil vis. Se trezise in toiul noptii cu fruntea imbrobonata de sudoare si tremurand din toate incheieturile desi in casa era o caldura sufocanta. Totul paruse atat de aievea.
Valeat 73... de la zidirea lumii. Puiu Hasotti domnea pe malurile Neajlovului, rau mare si care uda cu bunatate tinuturile peste care Dumnezeu isi revarsa si el marinimia si mila. Caci tara nu era una oarecare, ci harnicia si bunastarea si fericirea si bucuria se citeau pe chipurile pinguinilor prea-supusi slujitori ai Domniei sale. Nici durere, nici suferinta, nici moarte nu se pomenisera pe vremurile acelea binecuvantate in tara lui. Cand intr-o buna zi a venit un cuman.
Aici Puiu Hasotti tresarise in somn, miscandu-si pleoapele ca o mironosita in fata pretendentului. Nu se trezise, caci cumanul il tintuia cu o privire intunecata ca noaptea cea mai adanca ce nici inainte de facerea lumii nu ierea. Si atunci, domnitorul pinguinilor simti ca trebuie sa planga. Nu apuca nici asta sa faca, pinguinii incepand sa cante cristalin, cu voci de ingeri :
"Cumani au fost, cumani sunt inca,
Si-or fi in neamul romanesc,
Caci rupti sunt ca din tare stanca,
Cumanii orisiunde cresc."
Pinguinii se leganau ca holdele de grau in bataia vantului, caci pe vremurile acelea Neajlovul binecuvanta plaiurile cu apele sale limpezi si curate ca cel mai pur cristal.

Dumnezeu al ADN-ului, isi spuse Puiu Hasotti cand deschise ochii, oare chiar am fost eu domnitor peste pinguini? Nimeni nu trebuie sa afle asta, toti vor rade de mine mai ceva ca de Bucifal, cel mai prost cal din Imperiu, zise el si fugi sa se asunda in debara.
Prin decizia de a opri cercetarile asupra domnitorilor romani, Puiu Hasotti dovedeste ca are aceeasi mentalitate comunista pentru care dogma este mai importanta decat realitatea, mitul mai important decat adevarul istoric. Este unul dintre vinovatii pentru faptul ca generatii intregi au invatat ca Eminescu este poet national desi acum acele generatii nu mai stiu o boaba din Eminescu. Pentru Puiu Hasotti, muzeograf, adevarul istoric ar trebui sa primeze. Dar nu, ajuns intr-o functie care ii permite, opreste cercetari care ar putea scoate la iveala adevaruri valoroase ( stiu ca este o structura pleonastica, adevarul fiind valoros in sine dar poate folosind-o, inteleg si unii imbecili). Sa-ti fie rusine, domnitor al pinguinilor! :)))
Citeste si despre legea care ar interzice injuraturile pe internet.
Trimite acest blog unui prieten. Altfel ti se sparge teava la baie cand nu esti acasa!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce Faci Cand Te Deranjeaza Copilul Vecinilor Si Vecinii

Vecini nesimtiti la bloc? Cum scapi de ei!

5 Pui De Ciobanesc Carpatin Trebuie Sa Isi Gaseasca Stapani I Poze