Luam Credite In Lei Sau In Euro In Anul 2012?

Update ian 2012 : cat va fi euro in 2012
Update : In iunie 2011 daca luai un credit de 10 mii de euro pe 8 ani si rambursai anticipat un alt credit din care mai aveai de platit tot 8 ani dar luat in 2008, faceai o economie de 50 - 60 de euro. Va fi valabil si in anul 2012. Brusc, bancile, cu BNR in frunte si-au dat seama ca pierd bani pentru ca tot mai multi romani au incercat sa scape de creditele foarte scumpe luate in perioada 2007-2008. La fel de brusc BNR propune un proiect prin care sa limiteze accesul romanilor cu venituri medii la creditele in euro, iar dezbaterea publica se termina astazi. Bancile spun ca urmeaza ceva negocieri cu BNR, potrivit zf.ro. Mesajele venite de la banca centrala sunt : luati credite in lei pentru ca euro s-ar putea scumpi, nu va mai imprumutati in euro sau franc. Iar astfel de mesaje tot vin din mai 2011 incoace. In urma cu putin timp, Banca Centrala Europeana a mentinut insa dobanda cheie la nivelul din vara, ceea ce inseamna ca EURIBOR n-ar avea motive sa creasca, prin urmare nici creditele in euro n-ar trebui sa se scumpeasca. Si totusi BNR le pune piedici romanilor sa ia credite in euro, desi acum ar putea rambursa anticipat imprumuturi scumpe. Motivul...ne expunem riscului valutar. (Vezi si ce nu se spune despre criza! )Si totusi Banca Centrala Europeana nu a marit dobanda cheie tocmai pentru a facilita acordarea de credite. BNR merge impotriva curentului si ne sfatuieste sa luam imprumuturi in functie de ROBOR, fara sa spuna ca ROBOR-ul ar putea creste si el daca economia Romaniei incepe iar sa mearga. Oricum, vom avea crestere si oricum daca iei acum credit in lei ca sa rambursezi anticipat un credit in euro, pierzi. Ai zice ca BNR tine cu ursul, respectiv cu bancile. Ai zice ca BNR se teme ca nu cumva romanii sa ia din nou credite cu buletinul, uitand ca in ultima perioada romanii incearca, de fapt, sa scape de imprumuturile toxice luate in perioada de boom.
Vezi cele mai tari poze cu eclipsa din decembrie 2011 daca nu vrei sa il vezi pe Isarescu.

Probabil ca nici BNR nu stie ce vrea BNR sau stie prea bine. De regula nu faci ce te sfatuiesc bancherii. Nu stiu daca ati auzit dar in padurile Romaniei traieste un urs violet. Bancile, cu BNR in frunte, incearca sa ne vanda pielea lui desi, se pare, nu l-a vazut nimeni pana acum. Acest urs mov se numeste riscul de curs valutar, iar oficiali din BNR recunosc ca, oricum, nimeni nu poate sti exact ce se va intampla cu economia lumii in perioada urmatoare. Cert e ca in ultima perioada, romanii iau credite tot in euro, tendinta care va continua daca EURIBOR-ul nu va creste, si nu va creste cel putin pana in vara lui 2012. Asta inseamna ca romanii ii transmit lui Mugur Isarescu faptul ca exista un urs violet in fata blocului si care, cica, vrea sa fie plimbat doar de guvernatorul BNR.
Trimite acest blog unui prieten. Altfel un urs mov va veni sa iti ceara niste bani cu imprumut la dobanda anuala efectiva(DAE) de 12 la suta, punandu-si pielea garantie!
Vezi si cat se anunta ca va fi cursul leu-euro-franc in 2012!
Sau poate vrei sa vezi Viena iarna asta!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Ce Faci Cand Te Deranjeaza Copilul Vecinilor Si Vecinii

Vecini nesimtiti la bloc? Cum scapi de ei!

5 Pui De Ciobanesc Carpatin Trebuie Sa Isi Gaseasca Stapani I Poze