SECRETUL MANCARII GRECESTI!!!
Ca sa nu se intoarca din concediul facut in Grecia cu mana in fund, tanarul Cambe a achizitionat o carte de bucate. E o carte de bucate grecesti pe care nu se scrie - NU INCERCATI ASTA ACASA! Ei bine m-am uitat sa vad ce inteleg grecii prin masuri. Atentie!!! Daca ati incercat sa feceti mancare greceasca si nu v-a iesit, iata explicatia. O ceasca de faina = 16 linguri sau 120 de grame. O ceasca de lapte = 16 linguri sau 225 ml. O ceasca de zahar = 16 linguri sau 225 g. Atentie!!! O ceasca de ulei = 16 linguri sau 225 mililitri. O ceasca de miere = 16 linguri sau 350 grame. O ceasca apa = 16 linguri sau 240 de grame. O ceasca smantana = 225 grame. O ceasca branza rasa = 110 grame. Pentru o ceasca de ceapa verde tocata trebuie 8 fire.
Concluzia = grecii pun cantitati mai mari decat noi. Iata ce a facut tanarul Cambe ca sa isi aminteasca de concediul petrecut in Asprovalta.
PESTE A LA SPETZIOTA - se spala pestele, se taie felii, se sareaza putzin si se lasa la scurs. Se unge o tava cu ulei de masline. Se aseaza bucatile de peste si se acopera cu ceapa taiata felii. Se adauga sare, piper si vin, stropind toate bucatile de peste cu vin(alb). Se face un amestec din ulei de masline, rosii(taiate mici si fara pielitza), zahar, sare, piper si se amesteca bine. Jumatate din acest amestec se toarna peste peshte. In continuare se amesteca pesmet, usturoi si patrunjel(taiat foarte marunt) si jumatate din acest amestec se toarna peste peste. Se acopera cu felii de rosii. Se toarna deasupra restul de sos si amestecul de pesmet. Se coace la cuptor cu foc potrivit aproximativ 50 de minute - o ora. E nevoie de 1,5 kg peshe, 1 ceasca de ulei masline, 0,5 kg ceapa, aproape 1 kg rosii, 1 ceasca vin alb, dar v-am explicat cum e cu cestile la ei, 1 ceasca pesmet, 2-3 catzei de usturoi, patrunjel, sare, piper, zahar. Ies 6 portzii. 24 de ore organismul meu nu a functionat dupa acest fel de mancare, gatit greceste. Cum dracu or rezista la un asemenea fel de gatit, nu stiu, frate, ca tanarului Cambe i-a fost rau o zi si o noapte dupa ce a mancat O DATA!!!
Oricum, in drum spre Athos cu vaporul am observat ca pescarusii greci mananca mai prost decat copiii nostri. Sunt dependenti de cipsuri. Iata dovada...
Mancare buna poti lua si in Viena la niste preturi ceva mai mari. Citeste si ce poti vedea din Turnul Dunarii din Viena!
Concluzia = grecii pun cantitati mai mari decat noi. Iata ce a facut tanarul Cambe ca sa isi aminteasca de concediul petrecut in Asprovalta.
PESTE A LA SPETZIOTA - se spala pestele, se taie felii, se sareaza putzin si se lasa la scurs. Se unge o tava cu ulei de masline. Se aseaza bucatile de peste si se acopera cu ceapa taiata felii. Se adauga sare, piper si vin, stropind toate bucatile de peste cu vin(alb). Se face un amestec din ulei de masline, rosii(taiate mici si fara pielitza), zahar, sare, piper si se amesteca bine. Jumatate din acest amestec se toarna peste peshte. In continuare se amesteca pesmet, usturoi si patrunjel(taiat foarte marunt) si jumatate din acest amestec se toarna peste peste. Se acopera cu felii de rosii. Se toarna deasupra restul de sos si amestecul de pesmet. Se coace la cuptor cu foc potrivit aproximativ 50 de minute - o ora. E nevoie de 1,5 kg peshe, 1 ceasca de ulei masline, 0,5 kg ceapa, aproape 1 kg rosii, 1 ceasca vin alb, dar v-am explicat cum e cu cestile la ei, 1 ceasca pesmet, 2-3 catzei de usturoi, patrunjel, sare, piper, zahar. Ies 6 portzii. 24 de ore organismul meu nu a functionat dupa acest fel de mancare, gatit greceste. Cum dracu or rezista la un asemenea fel de gatit, nu stiu, frate, ca tanarului Cambe i-a fost rau o zi si o noapte dupa ce a mancat O DATA!!!
Oricum, in drum spre Athos cu vaporul am observat ca pescarusii greci mananca mai prost decat copiii nostri. Sunt dependenti de cipsuri. Iata dovada...
Mancare buna poti lua si in Viena la niste preturi ceva mai mari. Citeste si ce poti vedea din Turnul Dunarii din Viena!
da,se pare ca portiile lor sint mai mari!!ai mincat 6 portii o data?de aia ti-a fost rau!!
RăspundețiȘtergerefrumos la muntele Athos!!
RăspundețiȘtergeream mancat O portie si tot mi-a fost rau. Si cand am fost la ei si mancam numai mancare de-a lor aveam niste jene. De-aia zic ca nu stiu cum rezista, ca e clar ca asta e stilul de gatit in Grecia. Amin!!!
RăspundețiȘtergereInteresting photos of an area very few people get to see! Thanks for posting.
RăspundețiȘtergere