Cat Te Costa Sa Ai Un Balcon Plin Cu Flori!

Update august 2011. Am facut un calcul sa vad cat ma costa de fapt pe mine balconul plin cu flori in care obisnuiesc sa stau si sa ma relaxez seara.
Muscata...

Leandru...

Petunii....


Este evident vorba despre un balcon plin cu flori, asa cum a fost si anul trecut. 12 jardiniere inseamna putin peste 100 RON. Adaugam 8 ghivece mici si 2 mari, inca 80 RON. Pamantul pentru ele ar costa in jur de 150 RON pe an. Mai punem si ingrasamantul vreo 50 RON. In total, te costa 400 RON ca sa ai un balcon plin cu flori si in care sa te simti foarte bine in compania unei beri seara. Daca ai apometre, adauga 4 metri cubi de apa lunar pentru udat ( in general consumul casnic este de 6-7 metri apa rece lunar, facturat ca atare). Este vorba despre un balcon de aproape 5 metri lungime si aproape 2 metri latime, parte a unui apartament-cusca de iepuri, tipic perioadei in care a fost construit, respectiv 1974. Iata si cum arata un astfel de balcon plin cu flori si un leandru mare, 2 leandri mai mici, un liliac, petunii, regina noptii, begonia, muscate si niste busuioc ( ale carui frunze alunga daunatorii).







N-am inteles niciodata de ce oamenii isi inchid balcoanele! E valabil si in ceea ce priveste femeile. In ceea ce priveste pasiunea tanarului Cambe pentru flori, explicatia este simpla. Cand era foarte mic prin anii '80 si masura nici un metru, avea oroare sa faca treaba mica la toaleta. Petrecandu-si copilaria undeva la bunici, intr-un sat din Baragan, pe vremea aceea, toaleta era in curte, iar tanarului Cambe ii era teama de paianjeni, asa ca nu se ducea acolo decat pentru treaba mare si doar insotit de bunica lui. Pentru treaba mica, se ascundea intr-un boschet de ochiul boului. Plantele erau mai inalte decat el. Daca teama de paianjeni s-a risipit o data cu varsta, sentimentul de vinovatie fata de bietele flori s-a accentuat. Acum, tanarul Cambe isi ia revansa. Simplu, nu?
Trimite acest blog unui prieten. Altfel ti se sparge teava la baie cand nu esti acasa!
Vezi si costume de baie beton pentru vara 2011!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Ce Faci Cand Te Deranjeaza Copilul Vecinilor Si Vecinii

Vecini nesimtiti la bloc? Cum scapi de ei!

5 Pui De Ciobanesc Carpatin Trebuie Sa Isi Gaseasca Stapani I Poze