De ce sa mergi in Marea Britanie?

De ce sa vina romanii in Marea Britanie, ce sa caute bulgarii in Marea Britanie, de ce sa mergi in Marea Britanie si de ce sa vina ei la noi, in Marea Britanie, s-au intrebat multi englezi care, vazandu-ma turist grabit sa vad tot ce au cladit ei cu imperiul lor si dandu-mi voie sa cobor repede din autobuzul etajat ca sa-l prind pe urmatorul care mergea in alta directie. Ca sa te intrebi de ce sa mergi in Marea Britanie trebuie sa intelegi un lucru : ei nu au control de constitutionalitate. Cu alte cuvinte la ei Camera Comunelor si Camera Lorzilor mai putin ce-i drept, fac ce vor. Dar alesii lor au bun-simt, cred. Isi cunosc banii si cheltuielile si stiu ce e bine pentru fostul lor imperiu si, foarte important, cunosc ce inseamna statul de drept si separatia puterilor in stat. Faptul ca la un moment dat s-a uitat acest principiu al controlului de constitutionalitate de catre o Curte Suprema sau o Curte Constitutionala a dus la aparitia nazismului. Bazandu-se doar pe majoritatea electoratului s-a construit comunismul confiscat, de asemenea. Eu n-am ce sa caut in Marea Britanie pentru ca imi stiu banii si cheltuielile. Daca vrei sa stii cat costa Londra, afla cat costa Londra! British Musem - intri gratis.


Cam asa e Londra de deasupra Londrei. Niciodata nu gasesti loc pe Heathrow, e cea mai aglomerata parcare de avioane. Bucurestiul de mic copil. Spre Londra!




Vino sa-ti arat Londra!



Eram intr-o tabara de engleza prin 1994 cred si ne urcaseram cu totii in autocar sa plecam spre casa. Pusti de 13-14 ani la final de tabara. Profesoarele erau toate englezoaice. Unul dintre dintre noi nu a plans la lacrimile lor de adio. Si nu pentru ca nu ne-ar fi miscat lacrimile lor, ci pentru ca noi avem asa un calm englezesc.
Trimite acest blog unui prieten. Altfel ti se sparge teava la baie cand nu esti acasa!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce Faci Cand Te Deranjeaza Copilul Vecinilor Si Vecinii

Vecini nesimtiti la bloc? Cum scapi de ei!

5 Pui De Ciobanesc Carpatin Trebuie Sa Isi Gaseasca Stapani I Poze