Aberant inseamna iesit din ordinea fireasca a lucrurilor

Cand patriarhul Daniel i-a oferit o distinctie mamei lui Gigi Becali pentru ca acesta a donat bani bisericii era evident ca parte din acei bani erau furati, patronul Stelei fiind la inchisoare din aceasta cauza.
Cand o natiune intreaga s-a bucurat pentru ca alta natiune dovedeste compasiune, sprijin, umanitate intr-un caz in care o astfel de reactie este fireasca pentru un stat civilizat era evident ca iesirea din pestera dureaza mai mult decat tranzitia.
Cand o profesoara de limba romana isi tinea lectiile de gramatica pe Facebook, era evident ca putini aveau vocatie si ca un sistem de educatie controlat de stat nu poate da decat angajati pentru stat si nu pentru privat, iar banii nu prea mai vin de la stat.
Cand guvernul se transforma in cortegiu de bocitoare, era evident ca cineva murise si ca dupa orice moarte nedreapta apareau reprosurile : de ce-ati platit atat de scump o vacanta afara cand in Romania era putin mai ieftin si nu va luam decat pielea de pe voi, oferindu-va in schimb un cacat? De ce?
Cand la Institutul Cultural Roman era propus ca sef un fost demnitar comunist era evident ca afirmatiile din Kapitalism, reteta noastra secreta "la revolutie eram in Bucuresti si aveam un salariu de 5000 de dolari pe luna"(Dan Voiculescu) sau "statul nu avea resursele intelectuale necesare, abia iesit din socialism, si cu aceiasi oameni sa..."(Dinu Patriciu) justifica schimbarea legilor pentru ca ilegalitatile sa devina legale.
Cand Constitutia(cea mai ieftina carte dintr-o librarie : 4 RON in 2013 desi ar trebui sa fie gratuita) este o necunoscuta inclusiv pentru unii jurnalisti era evident ca o cultura politica inexistenta nu poate duce decat la majoritati parlamentare aberante, opozitii inexistente, manipulari ordinare si ...
cand  Aristotel descria modul in care democratia se transforma in oligarhie era evident ca se gandea la Romania. Am folosit tot timpul imperfectul "era" pentru ca Romania nu e si nu va fi niciodata. Si mai tineti drapelul ala in berna vreo 20 de ani in care veti omori oricum mai multi oameni decat au murit in Muntenegru. Noi, in rest, suntem bine...
Vezi si cum gandesc oamenii care se inchina la moaste si discreta lor legatura cu Mircea Badea.
Trimite acest blog unui prieten. Altfel ti se sparge teava la baie cand nu esti acasa!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce Faci Cand Te Deranjeaza Copilul Vecinilor Si Vecinii

Vecini nesimtiti la bloc? Cum scapi de ei!

5 Pui De Ciobanesc Carpatin Trebuie Sa Isi Gaseasca Stapani I Poze