De Ce Ne E Teama De USL?

Teama de USL vine din 2 premise incerte : prima este ca Victor Ponta a inceput sa treaca in subordinea personala Monitorul Oficial, Inspectoratul pentru Constructii (chipurile ca sa il scape pe Nastase, ceea ce s-a dovedit fals), Curtea Constitutionala, Institutul Cultural Roman. Aceasta prima premisa pentru ipoteza ca USL va guverna dezastruos nu este suficienta. Nu stim, doecamdata, ce va face Victor Ponta ca premier, in privinta cursului leu-euro, a ajutarii tinerilor sa isi dezvolte o afacere, a construirii(in sfarsit) de autostrazi. Poate o va face, poate nu. Este optiunea lui. A doua premisa de la care se porneste in general cand ne temem de USL este Crin Antonescu. In pactul USL, el trebuie sa ajunga rapid presedinte. Faptul ca e profesor l-ar putea recomanda pentru functie desi am avut nefericita experienta cu Emil. Faptul ca nu da pe la serviciu nu inseamna ca nu va reprezenta Romania cum se cuvine in afara. Daca tu crezi asta, te anunt ca este o premisa incerta.
Sa nu uitam insa ca din 2004 pana in prezent, guvernarile, guvernate magistral de Traian Basescu au avut aproape 20 de miliarde de euro numai pentru autostrazi. Autostrazile nu sunt. Sa nu uitam ca singura masura cu adevarat buna a fost reducerea cotei unice la 16 %, urmata de cresterea TVA, sub PDL.
A treia premisa de la care pornim in teza ca USL confisca statul este ca are sorginte neo-comunista. E adevarat Victor Ponta este invatacelul lui Adrian Nastase, in prezent infractor si detinut. Isi trage seva din Ion Iliescu, e adevat, de vreme ce vrea sa isi subordoneze toate institutiile statului. A plagiat, e adevarat dar cand majoritatea nu este deranjata de acest lucru, acest lucru nu exista. Aceasta a treia premisa nu este suficienta pentru a condamna din start guvernul Ponta. Ar putea face lucruri bune, primul fiind numirea Ecaterinei Andronescu la sefia Educatiei. Oare nu gasea un profesor universitar capabil, in afara de Nastase?
In 2003-2004, presa, cu exceptia EVZ si pe ultima suta de metri, Realitatea TV(unde am lucrat si sunt mandru de perioada aceea), avea botnita. Teama ca USL ar putea pune din nou botnita presei( va amintiti stenogramele cu Nastase?) nu este intemeiata. Daca USL face greseala de a repeta greseala lui Nastase din 2004 va plati politic. Vestea proasta este ca pe Crin Antonescu si pe Victor Ponta nu ii intereseaza acest lucru. Vezi AICI de ce.
Actuala opozitie ar trebui sa se dea la o parte in mod decent. In felul acesta, preluarea tuturor institutiilor statului de catre USL nu ar pica in derizoriu, iar noi nu ne-am face de ras in strainatate. Factura vine la final si daca, PDL, impreuna cu Traian Basescu, a avut la dispozitie 8 ani sa modernizeze Romania si sa o scape de reminiscentele comunistoite, gen Ponta, Iliescu si restul gastii, si nu a reusit sa faca acest lucru, este vina lui, iar acum plateste.
Din Romania nu trebuie sa dispara pensionarii sau bugetarii, asa cum sustin unii. Din Romania trebuie sa dispara o intreaga elita politica, iar cuvantul "elita" a fost scris la misto. Buna dimineata!


USL isi poate subordona toate institutiile statului, primesc. Ramane sa demonstreze ca nu si le-a subordonat degeaba. Va doresc succes!
Vezi si senzatia verii 2012!
Trimite acest blog unui prieten. Altfel ti se sparge teava la baie cand nu esti acasa!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce Faci Cand Te Deranjeaza Copilul Vecinilor Si Vecinii

Vecini nesimtiti la bloc? Cum scapi de ei!

5 Pui De Ciobanesc Carpatin Trebuie Sa Isi Gaseasca Stapani I Poze